Astridlaan 67, 9500 Goeferdinge, Geraardsbergen

€ 595.000

Astridlaan 67, 9500 Goeferdinge, Geraardsbergen
 • Date added: 2022-06-01
 • Post Updated: 2022-06-01 14:52:42
 • Bedrooms: 2
 • Bathrooms: 1
 • Area: 252 m²
 • Lot size: 730 m²
 • Year built: 1981

Description

Woning Merckaert. De woning in kwestie in Geraardsbergen is een perfecte illustratie van die vibe en dus alweer een parel van de moderne architectuur. Het uitgesproken volume in ruw onbekleed kistbeton en het radicaal toepassen van het open plan zijn zeer kenmerkend.
Vanaf de straat biedt de woning een gesloten aanzicht. Rechts een lager gelegen verdieping met 4dubbele garagepoort. Machtige inkom. Unieke living met centraal gelegen sculpturale betonnen schouw en een natuurstenen en houten vloer die het effect van dit kunstwerk nog extra versterken. Mooi voorbeeld van het typische open Lampens concept waarbij alle ruimtes ineenvloeien en halfhoge tussenwanden de volumes afbakenen.
De living met centraal gelegen geïntegreerde keuken is in extensie gezet met het terras, een monumentale betonnen luifel. Gescheiden door een glaswand maakt het terras volwaardig deel uit van het woonconcept wat het buitenruimtegevoel in crescendo maximaliseert. Het glas is in de vloer en het plafond ingewerkt. De ruwe betonnen muren worden overal zichtbaar gelaten in het interieur en hetzelfde materiaal wordt gebruikt voor meubilair. Naast beton zijn hout en glas de typische materialen.
Oregon grenenhout is aangewend voor de keuken en de meubelen. De functionele wanden met open bovenstroken in het huis zijn een echt Lampens signatuurelement en vormen de scheiding tussen de 2 slaapgedeeltes met voldoende privacy maar tegelijk het bewuste effect van doortrekken van lichtstroken en ruimteperspectief.
De 2 slaapkamers worden gescheiden door badkamer en toilet. Bevrijdende openheid met overal licht, functionaliteit met maximale benutting van ruimtes, uitgepuurde artistieke vormgeving in een doordachte mix van glas, hout en beton : dat is zo Lampens en zo sterk, zuiver en onnavolgbaar qua vormgeving dat de man niet voor niets internationaal een Belgian design hero wordt genoemd.
De beelden spreken voor zich : dit pand is van een onschatbare architecturale schoonheid en een grote eer voor ons om te mogen aanbieden.

View on map / Neighborhood

Bijkomende Info

 • Info:
 • Kenmerken van de publicatie

  Type pand Huis
  Badkamers 1
  Slaapkamers 2
  Bewoonbaar 252m2
  Grondoppervlakte 730m2
  Bouwjaar 1981
  Parkeerplaatsen 1
  EPC-waarde

  403kwh/m2

  (E)

  Stedenbouwkundige vergunning Ja
  Verkavelingsvergunning Ja

  Bekijk meer kenmerken op de website van de verkoper

Dit stijl eigendom bevindt zich in Astridlaan 67, 9500 Goeferdinge, Geraardsbergen , is momenteel op KreaLink's IMMO site. Deze eigendom is geschat op € 595.000. Het heeft slaapkamers, badkamers, en is  252 m². Deze eigendom werd gebouwd in 1981 .